Lents Transitions

Cada dia som més conscients de la importància de protegir-se de la radiació ultraviolada tant la nostra pell com els nostres ulls. Avui, aquesta radiació no visible arriba a nosaltres amb més força ja que la nostra atmosfera no és capaç de absorbir-la com fa unes dècades.

Per protegir els nostres ulls tenim les ulleres de sol, però per què no donar un pas més ?:

  • Unes lents que ajustin la seva tonalitat en funció de la intensitat de el sol, podent usar-les tot el dia, en interiors i en exteriors.
  • Lents que filtrin el 100% de la llum U.V perjudicial independentment de la claredat de la lent en aquest moment.
  • Unes lents que, per descomptat, es puguin fer per a qualsevol graduació.
Lent Transitions fosca a l'està en situació de molta llum

Lent Transitions fosca a l’està en situació de molta llum
Lents transitions de nit
Mateixa lent que l’anterior però diferent ara de el dia.

Sí, ja existeixen i no és nou: LENTS TRANSITIONS.

Les primeres lents fotocromàtiques:

En realitat Transitions és una marca d’aquest tipus de lents fotocromàtiques, la marca més coneguda. Aquest tipus de lents conté en la seva massa unes substàncies com el clorur de coure o clorur plata que és sensible a l’ultraviolat i és capaç de canviar la tonalitat i, per tant, l’absorció de la llum. Com deia, això no és nou i va sorgir en la dècada dels anys seixanta però ha evolucionat molt fins als nostres dies.

Aquestes són algunes limitacions de les primeres lents TRANSITIONS:

  • Només eren en vidre mineral, més pesat, i només en color marró. A més, eren lents que, fins i tot en estat clar, tenien un color groguenc molt antiestètic.
  • La velocitat en enfosquir o aclarir deixava bastant que desitjar, el que feia inevitable uns períodes de temps on o et molestava el sol o et faltava llum.
  • Un altre inconvenient d’aquestes primeres lents és que en la conducció no funcionen ja que la radiació U.V és frenada per les llunes de el cotxe i no arriben a l’interior de vehicle, no deixant que s’activin aquestes substàncies.

Lents TRANSITIONS avui: Ara SÍ

Muntura amb lents fotocromàtiques Transitions
Muntura amb lents fotocromàtiques Transitions

Molt han evolucionat aquells vells vidres, pesats, fumats i que encara que complien amb el promès de protegir-te de el sol (al menys en exteriors), també és cert que tenia els seus inconvenients.

¿Com són els fotocromàtics avui?

Transitions Xtractive: Ara sí que són lents que sí es ocurecen dins el cotxe gràcies a aquest tipus de fotocromàtic.
Activació i descativación: Ara sí que són més ràpides i menys dependents de la temperatura, és cert que aquesta capacitat s’alenteix amb els anys però avui dia segurament et canviaràs les ulleres abans de notar-ho.
En tots els materials: Ara sí que es pot fer en els diferents materials en els quals es fabriquen les lents de les nostres ulleres, és clar lents orgàniques i policarbonat.
Estètiques: Ara sí ja pots portar aquestes lents i ser “fashion”, modern i com ho vulguis trucar. Existeixen en diferents tons: marró, gris i verd; a més, el color residual, quan estan en estat clar, és gairebé inexistent amb el que en interiors no es nota que són lents fotocromàtiques.

Com òptic i futur usuari crec que aquestes lents TRANSITIONS Ara sí Són una alternativa a l’hora de fer-se unes ulleres.

Descobreix totes les opcions de les lents TRANSITIONS en els nostres centres VISTAOPTICA

Per a més informació consulta la pàgina oficial de lent TRANSITIONS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *