Un 72% dels espanyols pateixen problemes de visió. I la pregunta que es fa tothom, ¿cada quant temps cal revisar-se la vista?

Per revisar-se la vista acudeixi sempre al seu òptic de confiança

Doncs depèn …… De què depèn ……

Per què?

Doncs sobretot de l’edat, és difícil estimar el moment idoni per començar a revisar-se la vista. El que es recomana, és que a partir dels tres anys d’edat, se’ls faci la primera revisió, ja que els primers anys, són vitals per detectar problemes oculars, perquè després és més difícil solucionar-los. El recomanable en aquestes edats és fer-los una revisió cada any.

Revisar-se la vista en la infància

A partir dels 5 anys i fins als 16 anys, coincidint amb l’etapa escolar, tenir una bona visió és necessària, per facilitar l’aprenentatge dels nens i adolescents. Hi ha alguns estudis que assenyalen casos de fracàs escolar, que estan relacionats per problemes visuals. És aconsellable revisar-se la vista cada any.

Recorda revisar la vista a la infància. Lindberg Kids

En l’adolescència

Dels 16 anys fins als 25 anys, s’aconsella revisar-se la vista anualment.

I quan parlem dels 25 anys en endavant, podem dir que no cal revisar-se la vista cada any, amb una visita cada dos anys seria suficient.

Dos joves revisant una tablet. Cal revisar-se la vista un cop a l'any ara que varien els hàbits.

A la maduresa

A partir dels 40 anys, hem de començar a prestar molta més atenció als nostres ulls, ja que hi ha casos, en els quals es comencen a desenvolupar problemes visuals, com ara cataractes, glaucoma …

Per aquest motiu hauríem de començar a visitar-nos, anualment, amb l’oftalmòleg, i mirar-nos la vista en la nostra òptica de confiança, ja que podem començar a notar símptomes, com separar més del normal els textos que hem de llegir, i … el braç no dóna més !!!!. Aquests símptomes poden ser, perquè comencem a tenir presbícia, col·loquialment parlant, vista cansada. A la revisió ens detectaràn si només és un problema de prop, que podrem solucionar amb una ullera de visió proxima. Si el problema és de lluny i prop, hauríem de introduir-nos al món dels progressius. Són ulleres que cobreixen totes les distàncies, lluny, intermèdia i prop, amb el seu ús continuat no tindríem problemes per veure al llarg del dia, ja que cobreix totes les nostres necessitats.

Home madur amb lents progressives

Per aquests motius, no deixis de revisar la teva vista, visita el teu òptic i el teu optometrista de confiança. Et farà un examen visual complet, i t’explicarà amb detall el teu diagnòstic, no oblidis cuidar els teus ulls, els necessitaràs !!!!!!!

¿I Si fas servir ulleres….? Com fer un bon manteniment d’elles?

Doncs us donaré uns consellets ….

  1. És importantíssim fer una bona neteja de les ulleres. Avui en dia gairebé tots els vidres són de material orgànic, i si no es fa bé és molt fàcil que s’acabin ratllant i deteriorant. Fins i tot poden saltar-se els tractaments que porta la lent, com el endurit o el antirreflexant. L’ideal és netejar-les amb aigua i una mica de sabó (sabó neutre, de mans, no rentavaixelles que també pot fer malbé els vidres ..) i assecar-les amb una gamusa, que en VISTAOPTICA regalem. Les gamuses no s’han de rentar, ja que perden la seva textura i no netegen adequadament.
  2. També és molt important un bon ajust de les ulleres. Cal portar-les ben ajustades, si no es pot perdre la qualitat òptica, sobretot si la ullera és progressiva que es pot anar modificant el centratge i la visió deixa de ser del tot bona.
Netejador de lents VEPLUS Vistaoptica

Per això el que recomano és passar pels nostres centres VISTAOPTICA on els nostres professionals de la visió et faran un ajust perfecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *