ull sec color verd

Des de fa uns anys hi ha una patologia que s’ha posat de moda entre les persones joves i treballadors que treballen amb pantalles a diari! Aquesta és l’ ull sec . Com puc saber si tinc ull sec? És molt fàcil! Si tens algun d’aquests símptomes pot ser que necessitis un cop de mà amb l’ajuda de llàgrima artificial !

Sensacions o molèsties que pots tenir:

  • Em ploren els ulls de tant en tant…
  • Tinc els ulls vermells després d’estar amb l’ordinador…
  • Em costa veure bé al cap d’un temps al llarg del dia…
  • Em piquen els ulls al cap d’una estona…

Llàgrima ocular

Com funciona la llàgrima artificial ? Hi ha moltes marques… Quina necessito jo? Abans de saber quina llàgrima et cal, millor fer una breu explicació de què és i de què està composta!

La llàgrima que tenim a l’ull està dividida en 3 capes:

  • Capa lipídica: Capa que fa de mantell perquè la llàgrima no s’evapori! (És com una manta que ens fiquem per anar a dormir perquè no marxi el caloret)
  • Capa aquosa: Capa on hi ha l’aigua de la llàgrima. Forma el 98% de la pel·lícula lacrimal!
  • Capa mucosa: Capa que permet que les dos anteriors s’aguantin a l’ull!

Segons la composició o el tractament que facis servir pots necessitar posar-te més d’una gota al dia! Hi ha gotes que pots posarte-les amb lents de contacte, però cal que t’asseguris abans de intentar-ho!

Tipus de llàgrima segons el tipus d’ull sec

Segons el tipus d’ull sec que tinguis, necessitaràs un tipus de llàgrima artificial o un altre! Hi ha llàgrimes que afecten en concret a diferents zones de la llàgrima, però l’òptic ja et dirà quina et fa falta! Unes que tracten només la capa lipídica perquè l’evaporació de la llàgrima disminueixi i millori el benestar; hi ha d’altres que ajuden a millorar la quantitat d’aigua o inclús algunes cobreixen les tres capes alhora!

Solució per tractar l’ull sec

No cal que pateixis més! La solució és ben sencilla ! Només cal anar al teu centre VistaOptica més proper i comentar els teus problemes al òptic de confiança de la botiga. El més segur és que amb una gota de llàgrima artificial ja no pateixis i els símptomes de l’ull sec desapareixin!

Per més informació consulti aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *