Combinación de monturas

A l’hora de triar muntura ens fixem en la seva qualitat, en com ens senti i en altres aspectes importants com que sigui una ullera còmoda (ja que ens va a acompanyar dia a dia), fàcil d’ajustar, que tinguin cura de l’estètica i el seu disseny estigui a l’última.

Sabem que el teu criteri a l’hora de triar la muntura de les teves pròximes ulleres s’ordena d’aquesta manera:

1- La moda en aquell moment 2- Què et afavoreix més 3- Comoditat

Triar la muntura de les nostres pròximes ulleres és tot un repte i més si analitzem dos tipus de muntures diferents: ulleres de pasta o ulleres de metall. Les dues muntures estan compostes per materials molt diferents.

La muntura de pasta

Està composta per acetat de cel·lulosa, un material que ajuda a aquelles persones que pateixen algun tipus d’al·lèrgia, és perfecte ja que no causa cap reacció. Aquest material destaca avui en dia per ser un dels més creatius gràcies a que es pot fabricar en una infinitat de colors i formes i per descomptat per la seva lleugeresa, és un dels més lleugers. Actualment estan de moda les muntures laminades amb colors diferents en la part interior i exterior. Les ulleres de pasta amb la part interior clara poden millorar el teu camp visual.

D’altra banda, amb el pas del temps, disminueix la seva resistència en comparació amb altres materials, com el metall, que són més flexibles. També cal afegir que, al estar més en contacte amb la pell i l´exposició al sol, fan que no hi hagi una bona transpiració, i pot ser que s´entelin els vidres. En aquest cas, millor optar per unes ulleres de metall.

Les ulleres de muntura completa són el tipus més conegut . Es considera, amb totes les seves variacions, el clàssic entre les muntures i són les que més protegeixen les lents gràcies al marc que les envolta.

Les ulleres de metall

Solen estar compostes per una barreja d’aliatges, destaquen per oferir gran comoditat.

D’altra banda, si la nostra graduació és molt alta, les montures de pasta ens permetran uns vidres amb major graduació. En camvi una montura metàl·lica, és molt més fina.

Les ulleres de muntura parcial o semi a l’aire són el perfecte punt mig entre les de muntura completa i a l’aire. Subratllen discretament la teva imatge sense ocultar-la. En aquestes muntures, els nostres òptics ajusten els vidres de manera que en part sustenten l’estructura donant-li estabilitat. Això fa que siguin més lleugeres i molt còmodes de portar.
  Per a les muntures semi a l’aire recomanem triar vidre reduït per raons estètiques. Es veuran més estrets, i seràn més segurs, ja que si no corren el risc de lascar-se. Aquest tipus de material és més resistent a fer-se malbé i també permet major graduació en menys gruix, de manera que les lents pesaran menys i guanyaràs comoditat.

Les ulleres de metall tenen unes plaquetes que serveixen de suport. Aquestes permeten ajustar el pont de les ulleres al teu nas, ja sigui ample o estret. Encara que no acostuma ser tan còmode com la muntura de pasta pel seu suport menor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *