Gafas de sol del diseñador Tom Ford

Per parlar d’una de les marques més exitoses, Tom Ford, reconegudes i innovadores del luxe a nivell mundial, abans hem de parlar del seu creador, Thomas Carlyle Ford.

¿Qui és Tom Ford?

Primer plano de Tom Ford
Tom Ford, des de Pinterest

Tom Ford va néixer el 27 d’agost de 1961, a Austin, Texas, tot i que la seva estada en aquest estat va ser bastant breu. Als 11 anys, ell i la seva família van decidir traslladar-se a Santa Fe. Un any després de graduar-se al institut, va decidir mudar-se a Nova York. Sempre li va interessar el cinema, així que va deixar la universitat d’història de l’art per participar en algunes campanyes publicitàries. Poc després va ingressar a la famosa universitat d’arquitectura d’interiors; Parsons The New School for Design.

Inspiració

En els seus anys d’estada a la ciutat de Nova York, solia freqüentar una llegendària discoteca ubicada a l’illa de Manhattan. Parlo ni més ni menys del famós “Studio 54”. Aquesta discoteca va ser un dels locals gai més mundialment coneguts, donat la gent que la freqüentava. Solien visitar-la des de Michael Jackson, Liza Minelli, Mick Jagger, artistes com Andy Warhol, l’actor John Travolta i famoses Drag Queens com les icòniques Divine, RuPaul i moltes influències de la moda parisenca i novaiorquesa. Tot aquest ambient de llibertat, moda i el seu treball com a passant en la coneguda marca Chloé, li van inspirar per voler dedicar-se a el 100% a la moda.

Treballs

Anys posteriors es va traslladar a Paris i Milan per treballar com a director artístic i dissenyador en famoses firmes com; Yves Saint Lauren, Gucci i Marc Jacobs, llançant a una d’aquestes signatures a la fama amb dissenys trencadors i frescos. Gràcies a Tom Ford, avui una de les majors competències en el mercat de l’alta costura, “Gucci” va ser mundialment coneguda. Va aconseguir que sortís a mercat, convertint-se en una marca increïblement poderosa i influent.

En 2005 anuncía la creació de la marca “Tom Ford” i llença la primera col·lecció de moda masculina, ulleres i accessoris, en col·laboració amb Domenico De Sole. Poc després ,es va associar amb Estee Lauder per llançar la seva primera col·lecció de cosmètics ,simultàneament, es va associar amb Marcolin per distribuir les seves ulleres a reu del món.

Des de la seva creació, fins al moment, tant la línia de cosmètics com la línia d’ulleres s’han situat en el Top 3 de les més exitoses de tota la història.

Trobaràs una àmplia col·lecció de models Tom Ford a VISTAOPTICA Francesc Macia a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *