Diferencias entre Miopía, hipermetropía y astigmatismo

Moltes vegades ens trobem en gabinet, que el pacient tendeix a no tenir clar quin és el problema visual que pateix i molt menys quina és la seva diferència respecte a qualsevol altre.

És per això que volem explicar de forma fàcil i senzilla que és la miopia, hipermetropia i astigmatisme i que els diferencia.

MIOPIA

Comencem amb el més comú al nostre país, afectant a 1 de cada 4 espanyols.

La Miopia és la dificultat de veure de lluny amb nitidesa. La imatge es forma davant de la retina ja que l’ull és més gran del que deuria. Per contra, tenen una gran qualitat visual en visió propera, fent així que acostumin a retardar l’ús d’ulleres de prop (Presbícia o vista cansada) que sol apareixer entre els 40-45 años. Al posar una lent correctiva, es sol veure l’ull del pacient més petit, depenent sempre de la graduació que es tingui, la qual s’ha d’expressar amb un símbol negatiu.

Els símptomes poden ser:

  • Dificultat en visió llunyana.
  • Aclucar les parpelles per veure amb claredat.
  • Mals de cap.
  • Molèsties al conduir, sobretot de nit.

HIPERMETROPIA

En aquest cas, passa al contrari que amb la miopia

La Hipermetropia és la dificultat de veure de prop, arribant a no poder enfocar i veure distorsionat. Si la graduació és alta és possible arribar a no enfocar de lluny. La imatge, en aquest cas, es forma darrere de la retina ja que l’ull és més petit. Al posar una lent correctiva, es sol veure l’ull del pacient més gran, depenent sempre de la graduació que es tingui, la qual s’ha d’expressar amb un símbol positiu.

Tots naixem amb hipermetropia i a mesura que anem creixent, l’ull creix i aquesta hipermetropia desapareix. Quan aquest desenvolupament no succeeix, l’ull queda hipermetrop per sempre. Gràcies als músculs oculars es pot arribar a enfocar a diferents distàncies quan s’és jove, encara que amb l’edat (35-40 anys) aquesta capacitat es va perdent.

Els símptomes poden ser:

  • Dolor o cansament ocular.
  • Mal de cap sobretot al fixar la vista de prop.
  • Estrabisme (En alguns casos)
  • Enrogiment o picor d’ulls.

ASTIGMATISME

És un defecte comú (no malaltia) que afecta entre el 20% -40% de la població, i sol ser hereditari, encara que també pot ser degut a un cop o després d´una cirurgia.

L’Astigmatisme és una deformació de la còrnia (en aquest cas l’ull tindria la forma de mig pilota de rugbi, quan un ull sense astigmatisme és més com un futbol) Causant així, una visió poc definida, borrosa o distorsionada, segons la graduació , a totes les distàncies.

Els símptomes poden ser:

Si tens algun d’aquests símptomes miopia, hipermetropia i astigmatisme, o saps que necessites ulleres, no dubtis a acostar-te a qualsevol dels nostres centres VISTAOPTICA. Busca el teu centre més proper a la nostra web i segueix-nos a Instagram.

2 thoughts on “Diferències entre Miopia, Hipermetropia i Astigmatisme

  1. Gracias por compartir esta información sobre las diferencias entre estas condiciones visuales, muy bien explicadas

    1. VISTAOPTICA ha dit:

      Muchas gracias!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *